Én is ugyanazt tapasztaltam meg, mint derekbeli, Csipuka2-vel szemben. Két éven keresztül cipeltem a Minoltát (amit azért továbbra is szeretek) az utazásaimra. Már kezdtem nagyon unni, hogy folyamatosan húzza a nyakam, széles vagyok a nagy táskától, nehézkes elővenni, eltenni. Idén júliusban vettem meg a TZ7-et, és arra a megállapításra jutottam, hogy a nyári utazási élményeim megörökítésére bőven elég egy ilyen gép. Semmilyen minőségbeli hátrányt nem jelent az SLR+kitobi összeállítással szemben. Amitől egy kicsit tartottam, a fényszegény viszonyok, belső terek fotózásánál, kellemesen csalódtam, pedig a referenciaként szolgáló szaklap (Digitális fotó) szerint nem belső terek fényképezésére találták ki.
És még egy kellemes meglepetés: az utólagos szerkesztéskor el lehet felejteni a hordótorzítás korrigálását.
Egy apró hátrány: ha hirtelen bukkan fel egy téma, az SLR-el fél másodpercen belül kész volt a kép (feltéve, ha nem a tatyóból kell előráncigálni).
Amire nem alkalmas: természet- és makrofotózásra. Arra továbbra is az SLR-t viszem két-három obival és egyéb kiegészítőkkel. Ilyenkor továbbra is karácsonyfának kell érzeznem magam.
timitom