Másik gondolati szálam a követendő technológia. Ennek is egyik része az, hogy bár van anódpótlóm és más (hálózati) megoldásaim, és a valódi telepes megoldás is lehetséges, de azért érdekel egy érdekes lehetőség amit írtatok is: a KISfeszültségű táplálás. 3 módja van:
- szokásos csövek, és kapcsolás, de "éheztetett" üzemmód: vagyis simán csak nem kap a cső többet mint 5-15V
- tértöltéses elektroncső. Ez muris, és a 80 évvel ezelőtt is kitalálták, mert az anódtelep drága volt. Voltak direkt ilyen csövek, amik megelégedtek 4 V anóddal, de ezek aligha szerehetők be. De utánozhatók, ha pl egy pentóda első rácsára kicsi pozitív konstans feszt adunk. Ettől felerősödik a katódáram még ettől a kicsi fesztől is, mert közel van a katódhoz. A második rács lesz a vezérlő. Több nem kell, de tetródák nemigen vannak már, szóval a harmadik rácsot a szokásos módon használjuk.
Nekem ezzel nincs tapasztalatom, de lesz :)
- speciális cső, amit annak idején az 50-es években autórádiókhoz fejlesztettek ki. Ezek 12V anóddal remekül elvannak. Egyik ilyen cső az EF98. Sajna nekem nincs, érdekelne pedig. Egy beszerzési forrást tudok, netes, de lusta vagyok meglépni.