El van mentve a disszertaciod a biztositasrol de bevallom tul ragos falat nekem, remelem egyszer elolvasom de addig is mi legyen a kover-sovany-allergias, szoke-barna-voros, alacsony-magas nem biztositott gyerekekkel?A disszertaciom nemcsak a biztositasrol szol (sőt, a biztositas annak csak egy kis resze), hanem arrol, hogy mitol es hogyan lett az egeszsegugy elfogadhatatlanul draga Amerikaban. Sajnos nemcsak neked rágós, hanem szuletett amerikaiaknak is.
Na dehat.......pontosan ezert lett Amerikaban az egeszsegugy olyan draga, mint amilyen lett. Mert nagyon kevesen ertik meg az osszefuggeseket. Ha lett volna idom egy jogi diplomat is szerezni, ha lett volna idom az aktiv politikaba is belemenni, talan most valaki hallgatna ram. Igy viszont csak egy utszeli nogyogyasz vagyok es senkit nem erdekel az idevonatkozo komplikalt velemenyem. Az egyetlen bizonyitekom (hogy valamennyire igazam volt [es van]), a 80-as evek vegen irt hozzaszolasaim angol nyelvu forumokon, hasonlo ehhez. Ugyan 5 1/4-es floppy disk-en, de valahol el vannak dobozolva. Mert en már akkor leirtam hogy miert es hogyan fog elobb utobb tonkremenni az amerikai egeszsegugy. Na meg egy ujsagcikk rolam, 1988 vagy 89-ben.
Az is valahol a pinceben valami dobozban ott van. Abban az ujsagban akkor en voltam a "vezercikk" egy oriasi fenykepemmel a cimlapon ahol a cikk neve az volt hogy Doc Quixote (vagy is egy doc, aki szelmalomharcot probal vivni). Ne probald a Google-ban keresni, mert van valamilyen versenylo ugyanezzel a nevvel :).
Ugyhogy az amugy jogos kerdesedet ("...de addig is mi legyen a kover-sovany-allergias, szoke-barna-voros, alacsony-magas nem biztositott gyerekekkel?") igazan nem tudom megvalaszolni. USA-nak tenyleg kellene egy vaskos egeszsegugyi reform, csakhogy az még koszonoviszonyban sincs a tervezett Obama reformmal. Roviden meg nem vagyok kepes elmagyarazni, mert akarmelyik reszletkerdesbe belemennek, keveset jelentene a tobbi reszletkerdes es az osszefuggesek nelkul.