consciousness Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1154

"Ez igen, gratulálok!"

Köszönöm.

"a hozzájutás körülményei egyenesen mesébe illőek és méltán okoznak endorfintöbbletet"

Reggel elovastam ezt a hozzászólásodat, és örömmel helyeseltem erre a részre magamban, aztán egyszercsak leesett, hogy feltehetőleg nemhogy nem mesébe illő a történet, de még egyenesen át is lettem verve. Mármint az érme valódi, és csak annyit fizettem érte, amennyit magamtól szántam rá, úgyhogy ezzel nincs is baj, de könnyen lehet, hogy az eredeti nyertes soha nem is volt valódi személy (vagy ha igen, akkor csak az eladó "bűntársa"), akit csak arra használtak fel, hogy feltetetve vele egy akármilyen-nagy licitet, kihozzák ezzel az én maximális értékemet (vagyis a fantom-szereplő alatti legtöbbet kínáló valódi érdeklődő maximumát), és az annál egy licit-lépcsővel magasabb értéken nyerjék meg az aukciót. Amit ezután felkínálnak nekem az én maximumomon, mint egy "második esélyt", mivel hogy, hogy nem, a nyertes nem fizetett érte.

Amit tehát a _tényleges_ licitálók között, egy tiszta árverés során elvihettem volna talán alacsonyabb áron is, azt most kénytelen voltam a felső határomon megvenni. Amivel alapvetően semmi baj, mert így se volt drága, és bőven megérte, de azért kicsit bután érzem most magam, amiért korábban boldog voltam egy olyan "csoda" miatt, ami valójában ennek pont az ellentéte volt. Na de ennyit erről.

Az aukciókat pedig rendszeres időközönként figyelni fogom, és ha van valami, azt mindenképp jelzem. Most épp két érdekeset is találtam.

Az egyik egy klasszikus, hibátlan állapotú bélyeg-hármas, sajnos fájdalmasan 20.000 forintos áron.

A másik pedig 8 Schopenhauer kitűző egyben, amit kicsit habozva teszek most fel, mert nem tudom megítélni, hogy vajon ez nem esik-e már a ciki kategóriába. Én azért megrendeltem, mert hátha nem. (De maradt még belőle rendelhető.)

És ha lesz még valami, azt is jelezni fogom, de azt már inkább emailben, mert nem nem tudom, hogy ez ebben a formában nem minősül-e reklámtevékenységnek. Meg aztán az se baj, ha nem csap le akárki más arra, aminek nálad kéne kikötnie.

Előzmény: Gregor Samsa (1153)