Mr Spock Creative Commons License 2009.10.20 0 0 44468
Mr. Spock!
Oltatni, vagy nem oltatni?
(Mivel oltatni?)

Őszinten? Nem tudom. Mit nem tudok? Az ez evre vonatkozo specifikus valaszt.

Altalanossagban: indulj ki abbol, hogy en meg magamnak soha nem adattam flu oltast.
Ami nem azt jelenti, hogy nem ertek ezzel egyet. Nekem talan mazlim volt, hosszu evek ota még egy natham sem volt. Talan a harom evtizedes orvosi palyafutasom immunizalt egy csomo minden ellen. Nem tudom.

Miota letezik a flu shot, ugy tunik hogy "nyomjak", talan egy picit jobban mint az racionalis. Na de vegulis egy igazi virusos betegsegrol van szo, aminek bizony vannak aldozatai minden evben. Es nagyneha bizony nagyon sok aldozata van, de leginkabb az idosebbek es a nagyon fiatalok kozott.

A perekkel nem kell torodni. Mindig van nehany őrult, aki "elvben ellene van" es amikor azok perelnek, nagy sajtót kapnak. Szinten mindig van egy ket aldozat aki az oltasra fogja a bajat, ami vagy igaz, vagy nem. A mai vilagban nem lehet tudni.

Ez az egesz sertesinfluenza gyanus. Mar akkor megindult a sajtó-tombolas, amikor egy aldozat sem volt, Mexikoban. Kiszabadult volna valami egy laborbol? Megintcsak, nem tudom, de furcsa volt ahogy ez az egesz elindult. Onnan fogva megy a fenyegetes, hogy itt lesz egy vilagjarvany, hasonlithato a 20. szazad elejen megtortent Spanyol influenza jarvanyhoz. Mibol gyanitottak ezt? Honnan lehetett ezt elore tudni?

Ugyanakkor nem tudom elkepzelni, hogy ki mernenek jonni egy oltassal, ami nagy szazalekban veszelyes lenne.

Ez a velemenyem. Nem fogom leirni, hogy ajanlom, vagy hogy nem ajanlom. Ezt mindenkinek egyedileg kell eldonteni az ottani orvosaval megbeszelve.
Előzmény: Kobzar (44460)