Arnie1975 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1732
Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat.

Spucc:
Hát igen, tudom, hogy a szigeteletlen padlásfödém a leggyengébb láncszem perpillanat, de azt csak a jövő szezonra tudom (szeretném) megcsinálni, mert így az építkezés végére (illetve egy családi ház sose lesz kész) elfogyott a zsé. Bocsi, azt nem írtam, hogy természetesen nem volt csaphideg a víz, hanem olyan 30-40 közöttiről fűtöttem fel. Most már úgy néz ki, hogy kezdenek átmelegedni a falak (de nem vagyunk agyonbútorozva), kezdjük belakni és már kellemesebbnek érződik a klíma, nameg közben finomítgatom a tüzelési tudásomat. Sajnos eddigi életem nagy részét panelban töltöttem, ezért volt talán ez a hirtelen kétségbeesés: "Jaj, megfagyunk". :))

Pohikopó:
Nálam azok kötötték be a kazánt, akik a víz és fűtésrendszer csövezését, szerelvényezését készítették. Faelgázosítót még nem kötöttek előtte és a gyári rajzról dolgoztak. Lehet rosszul döntöttem? Nálam ESBE van, de a kazán előremenő csak a pufferra van rákötve és onnan (tetején) veszem ki a radiátorokhoz, illetve a felső harmadából a padlófűtéshez. Sokat olvastam utána (itt a fórumon is), de ötletelni nem igazán tudtam a szakiknak. Szerintetek így nem jó, vagy csak nem hatékony és nem gazdaságos?

Csaba110:
Igen a puffert fűtöm, de ahogy írtad kb. 60 fokos felső harmadnál megy a házba. Nekem a radiátorokon termofejek vannak, a radiátorköri szivattyút egy csőtermosztát indítja + egy mechanikus időkapcsolóba van bedugva. A padlófűtés szivattyúját vezérlem a lakásból egy egyszerű termosztáttal, amit azonban csak éjjel járatok.

Meglátom, megtapasztalom ezt a szezont és, ha úgy látom, hogy a nagy hidegekben nem hatékony, gazdaságos a rendszer, akkor jövőre én is átalakíttatom. Ez a bekötés is eléggé legatyásított anyagilag.

üdv