3. kísérlet... ha a Zindex most se engedi át, meghunyászkodom és elkullogok házidogát írni...
Tudtamén, hogy nekem annyi... :-)
Pedig becsszóra nem beteg pillanatomban írtam és halálkomolyan is gondoltam.
Egy dolog, hogy ki a jobb kerekes - ez Contador.
És egy dolog, hogy ki a csapat kapitánya, kiért dolgozik a többi - és nem olyan biztos, hogy a legjobb lesz az.
Ékes példa erre a Lampre, ahol időről időre mindig akad jobb, mint Cunego, de mégis a Szöszi a megingathatatlan kapitány. De még az Astanából is lehetne példát hozni, az idei Giron Horner, a tavalyi Vueltán Leipheimer volt a legerősebb a csapatból.
A Caisse annyit feccölt már Valverdébe, kitartottak mellette tűzön-vízen, hogy most az első GT siker után elképzelhetetlen a leváltása. Az arany trikója előtt, mikor még az örök lúzer bélyege volt rajta lehetőség volt kifúrni a kapitányi pozícióból, de ez már a múlté.
A Garmin ugyanez pepitában, nekik Wiggins negyedik helye a Nagy Ugrás, amiben nem kis munkájuk van. Ha Brad nem csábul el a Sky sokszemjegyű ajánlatától, akkor Vaughters nem fog a nyakára szerződtetni senki. Nem is teheti meg, mert a hosszabbításban egész biztos lesz erre vonatkozó záradék.
A Quick Step még érdekesebb. Náluk Bonnen az Alfa és az Omega. A szponzorok miatta zavarták neki a csapatot az ASO elleni pernek (holott nagyon nagy volt a rizikó), mindent elnéznek és mindent megbocsátanak neki. A belga publikum imádja, és ez a belga publikum aligha fog lázba jönni Contadortól. Nekik egy Bonnen szakaszgyőzelem vagy pláne Zöld trikó ezerszer többet ér, mintha egy spanyol az ő csapatukban vési be magát a nagykönyvekbe. Ha oda is igazol, soha nem lesz a csapat kapitánya, még akkor sem, ha őt nevezik ki elsőszámú embernek. Talán kapna két-három segítőt a hegyekre, de még nekik is Boonenért kellene dolgozniuk a síkon. Igazából nem is értem, mit akarhat vele Lefevere…
Arra a kérdésre, hogy akkor hol lehetne vitathatatlan kapitány Contador a válasz az, hogy amit neki alakítottak. Nem véletlen melózik ezen Fran és Alonso.