Zitka Creative Commons License 2009.10.14 0 0 8785

A főzővizet mi is üdítőként szoktuk elfogyasztani. :-)

 

ezek a kis formáim szilikonosak, tehát se kenni, se bélelni nem kell őket, szinte kiugranak belőlük :-DDD a birsalmasajtok. Őzgerincformában is szoktam csinálni - dióval, mandulával keverve a masszát - azt én is folpackkal bélelem ki. Aztán egy-két nap után kiborítom sütőpapírra, és még vagy egy-két hétig forgatom egyik oldaláról a másikra, elég sok vizet kiizzad még magából. Aztán mikor már viszonylag száraz marad a felülete, akkor celofánzacskóba teszem őket, és jól eldugom. :-D

Néha túl jól is, nemrég találtam egy hároméveset. :-DDDDDDD  Szinte kisbaltával kellett darabolni.

 

Ezeket a díszesebb darabokat egyébként karácsonyi ajándéknak (is) csináltam.

Van még egy jópofa csokis ötlet: egy lapos tálcára (sütőpapírra) öntöd a masszát, pár órát vársz, hogy valamelyest megszilárduljon. Utána ráöntesz olvasztott csokit, és az egészet feltekered, mint a piskótatekercset. Így hagyod megszilárdulni. Aztán lehet kb. fél cm vastagra szeletelni, ez is nagyon mutatós gasztro-ajándék.

 

Nálunk idén is elég moníliás lett a birs :-((((((, kb. a kétharmadát dobáltam ki, ahogy hullott le, totál átbarnulva-bepenészedve. A maradék meg elég apró, kéne vele valamit kezdeni... ATtól tartok, hogy ha most pár napig nem lesz időm rá, azokat is ellepi a barnás penész. :-(

Előzmény: CBNora (8784)