Szépek!
A rudacskák úgy néznek ki, mint a Merci csokik.
Szép színe lett a mikróban főzöttnek is. Persze még nem borítottam ki, de úgy tűnik, olyan, mint a Tied. Annyira feldaraboltam, hogy a kukacos részeket ki tudjam vágni, megfőztem kuktában, kihalásztam a léből a nagyjából egyben maradt darabokat, és a paradicsom befőzés kapcsán már mutatott nagyszerű kerek tekerős készülékkel átpasszíroztam. Így 2 kiló lett, ehhez adtam másfél kiló cukrot, és két részletben jénaiban beraktam a mikróba. Miután felforrt, 5 percenként megkevertem, ahogy írják, mikor már jó szirupszaga lett, formába töltöttem. Egy jénaiból lett egy püspökkenyér formányi.
Mivel béleled vagy kened a formákat? Tavaly csak beleöntöttem, nem nagyon jött ki. Most folpackot raktam bele, de nem igazán hőálló, az elején nagyon apránként mertem csak kenegetni.
A főzővizet iszogatjuk, szörpnek is jó lesz. Legközelebb kevesebbet öntök rá, bár most sem lepte el a gyümölcsöt. Most lett két pohárral + egy félliteres üvegben betettem a hűtőbe.