Mr Spock Creative Commons License 2009.10.14 0 0 44420
Ez egy nagyon erdekes dolog. De nem a magzati szivhangok hallgatasara fejlesztetted ki ezt a modszert?

Nem. Arra ott van a Doppler es az van miota resident voltam 30 evvel ezelott.
Ezt nagyonis a rendes szivhang hallgatasara talaltam ki. Még a magyar orvosegyetemen volt egy csoportvezetom, aki abszolut profi volt szivhang-hallgatasban es maniakusan tanitotta, ugyhogy elsajatitottam a fontossagat a kerdesnek. De kesobb igazi prakszisban nem ereztem hogy hallanam olyan jol a szivhangokat, mint azt tanultam tole. Es akkor gondolkodtam el azon, hogy mikeppen lehetne javitani a minoseget. Akkor jutott eszembe, hogy a kez remegese attevodik a fonendoszkop fejre es keveredik azzal amit hallgatsz. Hogy lehet ezt megelozni?
Ugy, hogy nem fogtam meg. Fekvo paciensen konnyu. Minden mas esetben egy vastag gumiszalaggal szoritottam fejet a paciens testehez (mondom, altalaban azzal amivel vervetelnel hasznalnak). Azota is igy csinalom. Tobb esetben is diagnosztizaltam olyant, amit senki mas nem hallott elottem. Egy fiatal lany eseteben olyant, amibol aztan szivmutetje lett (pedig panaszaival mar tobb mas orvost is latott). Anyja azota is azt hiszi, hogy en vagyok a "joisten" :)
Előzmény: Törölt nick (44415)