Nem'Tom Creative Commons License 2009.10.13 0 0 6171
Sziasztok!

Szombaton a leszüretelt cabernet sauvignont elkezdtem feldolgozni, lebogyóztam, ledaráltam kapott egy kis ként úgy ahogy írtátok kb 5g/l, pár nap után elénkvörös a szine és az illata is biztató. Mit gondoltok mennyi ideig kell majd a cefrét 'macerálni'? honnan tudom mikor állhatok majd neki préselni?

A cefréből kb 20-22 órával később, kivettem kb 45-50 l mustot, hogy abból majd legyen egy kis rosé. Kapacitás híján egy 100 literes tisztára mosott acéltartályba tettem, kivettem belőle az úszó fedelet és befedtem a tartály tetejét... Szerintetek ez járható út, be kell-e fedni a tartályt, vagy legyen egy picit nyitott? Mit kell még tegyek, hogy egy üde , gyümölcsös roseé legyen a végeredmény?

Ma voltam fenn a pincében (hegyen) a rosé tetjén fátyolos gyenge hab volt és az illata nitro tartalmú vegyszerekre hasonlított (hígító, technokol) gondolom ez nem normális. Mit tegyek?