Sziasztok!
"Egy újépítésű társasház esetében 1m3 víz felfűtési díja 900-1000 Ft között kell lennie.
Amennyiben ennél többre jön ki ott a fűtési rendszerrel, vagy a kazán beállításával probléma van."
Nálunk 1228 Ft, ezt eddig is soknak gondoltam, de így főleg. Ha jól értelmeztem a számítási módot, akkor a ténylegesen bediktált adatok összegzéséből számolnak egységárat, ami azt jelenti (az elszámolás szerint 106 lakás van eladva és csak 67 lakás szolgáltatott adatot, másrészt az eladatlan lakásokban is ment egy ideig az alapfűtés), hogy a teljes gázszámlát azok fizetik meg, akik rendesen bediktálták. Azaz aki nem diktál, az nem fizet, és jelentősen növeli azoknak a számláját, akik rendesen bediktálták.
De nem vagyok jártas ebben, így aki ért hozzá, kérem írja le, hogy jól gondolom-e!Mert ebben az esetben a számítás szerinti fizetendő összeg és a lakásomra jutó tényleges költség között jelentős eltérés van, én viszont nem szeretném mások helyett fizetni!
Szerintem a közös költségnél is valami hiba van, mert nem reális a most megállapított egységár!
Várom a hozzáértők tájékoztatását!
Köszönöm