balazs2008 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 570
Az elmúlt napok "lapszemléi" után, ugyan megkésve, de egy kis beszámolót is hoztam. Még szerdán gyorsan kipróbáltam a kettéosztott 2-es trolit, illetve, hogy villamos nem a megszokott helyen teszi le az utasokat a Nagyállomásnál. Mind a kettővel kapcsolatban vannak élményeim és fotóim:

A Főnix Csarnoknál szálltam fel a 2-es trolira. A sofőr az Ótemető utcán felállt a vezetőfülkében és kiüvöltötte, hogy aki a Petőfi tér vagy a Segner tér felé akar menni, az most szálljon le és menjen át a túloldalra és ott szálljon fel a másik irányú 2-es trolira. Mondjuk ha működne a trolikon a mikrofon, akkor nem kellene kikiabálni, de mindenestre nagyon rendes volt a sofőr, hogy szólt. Egyébként ezen a délutánon a három troliból, amin utaztam 2 sofőr is szólt az utasoknak, hogy hol kell átszállni a másik irányú trolira. Ez pozitívum volt számomra, de az lenne a legnagyobb pozitívum, ha minden sofőr mondaná, vagy inkább működne a trolin utastájékoztató rendszer, ami az ilyen helyzeteket is jelezné! Itt van a három troli, amely aznap délután a Köztemető főkapu és a Dobozi lakótelep között közlekedett, persze abban a kanyarban és abban az irányba kanyarodva, amerre nem gyakran szokott :)

Aztán utána kipróbáltam a Nagyállomásnál a villamos végállomás leszállítóhelyének áthelyezését is!

Itt már akkor is, de azóta is azt tapasztaltam, hogy ahány sofőr, annyi helyen teszi le az utasokat. Ki előrébb, ki hátrébb, ki az egyik oldali ajtókat nyitja ki, ki a másikat, de láttam olyat is, aki mind a két oldalon kinyitotta az ajtókat! :)

Közben egyébként még egy ritka érdekes dolgot láttam. A 22emeletes ház előtt a busz leszállítóhelyen több csuklós busz is bent állt, így az újonnan jövő 42-es busz már nem tudott hová beállni és nem tudta hol letenni az utasokat, így a sofőr az alábbi megoldást választotta: