Chapi Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1662

Sziasztok !

 

Tudom, hogy több variáció is létezik, de már fogalmam sincs, hogy melyik a legjobb.

 

Kezdetben 70-80C-ra állított csőtermóval vezéreltem volna a kazánköri szivattyút.

Ezt a Szakszer beüzemeléskor vissza vette 60C-ra, azzal, hogy már megdőlt a 80C folyamatos üzem teória, mivel az sem jó a kazánnak, ha 70-80 fokig a szivattyú indulásáig csak a kis körben kering a víz.

A korábban említett leállítási problémák miatt gondoltam, hogy sorba kötöm a 60C-os csőtermót a füstgázzal, de azt javasolták, hogy ne tegyem.

Az Ő álláspontjuk, hogy a kazánba kötött direkt szivattyú a nyerő, tehát, hogy minél előbb forgassuk a vizet.

Tudom, hogy ilyenkor  már a hideg vizet is forhgatjuk és jóval lassabban melegszik fel a kazánvíz hőfoka, de hát állítólag ez a jó variáció.

 

Nem vagyok szakember Ők viszont profik, ezért az Ő javaslatukra nálam így működik.

Ha valaki meggyőz az ellenkezőjéről, akkor kb 5 perc átalakítani.

Előzmény: gányolo (1660)