Sziasztok !
Tudom, hogy több variáció is létezik, de már fogalmam sincs, hogy melyik a legjobb.
Kezdetben 70-80C-ra állított csőtermóval vezéreltem volna a kazánköri szivattyút.
Ezt a Szakszer beüzemeléskor vissza vette 60C-ra, azzal, hogy már megdőlt a 80C folyamatos üzem teória, mivel az sem jó a kazánnak, ha 70-80 fokig a szivattyú indulásáig csak a kis körben kering a víz.
A korábban említett leállítási problémák miatt gondoltam, hogy sorba kötöm a 60C-os csőtermót a füstgázzal, de azt javasolták, hogy ne tegyem.
Az Ő álláspontjuk, hogy a kazánba kötött direkt szivattyú a nyerő, tehát, hogy minél előbb forgassuk a vizet.
Tudom, hogy ilyenkor már a hideg vizet is forhgatjuk és jóval lassabban melegszik fel a kazánvíz hőfoka, de hát állítólag ez a jó variáció.
Nem vagyok szakember Ők viszont profik, ezért az Ő javaslatukra nálam így működik.
Ha valaki meggyőz az ellenkezőjéről, akkor kb 5 perc átalakítani.