.ETNA. Creative Commons License 2009.10.08 0 0 321
:-)) bocsi, tényleg kifelejtettem a felsorolásnál a cukrot? .. szóval persze, hogy teszek bele cukrot is kb. egy teáskanálnyit a nagy méretű kenyeremhez... szóval te a picihez csak egy keveset tégy bele. De akár futtatás nélkül morzsolni is lehet, ahogy Ági csinálja. Az az igazság, hogy mivel egy adag kenyérhez nem kell sok a friss élesztőből, s azt ugye nem nagyon lehet sokáig tartogatni, így nekem sokkal egyszerűbb a zacskós élesztő. A kenyér élvezeti értékéből, természetességéből stb. semmit sem von le, szerintem.

A közelünkben lévő Corából én hoztam el az utolsó 8 zacsi francia élesztőt úgy másfél hete, azóta voltam, de nem láttam, hogy pótolták volna, de elvileg szokott náluk lenni:-)) Vettem már korábban pl. a Metroban is (ott ha jól rémlik 5 vagy 6 db zacskó van összecsomagolva) és néha az Intersparban is kapható. Ha végképp nem találsz, próbáld inkább a friss élesztővel, vészhelyzet esetén pedig valamelyik másfajta szárított élesztővel... hátha.

Bocsi még nem mértem le, de holnapra megnézem hogy egy evőkanál liszt mennyi, az egyik szakácskönyvemben ez szerepel:
egy csapott evőkanál liszt = 15 gr
egy tetejes (púpozott) evőkanál liszt = 20 gr

Majd írd meg, hogy sikerült-e!
Előzmény: miki_ng (320)