Tschaby Creative Commons License 2009.10.07 0 0 3
Akkor én be is támasztom az első problémát.
Teljesítményértékelés.

Ki hogy csinálja?

Nálunk a rendszer nem teljesen jó. Van egy mérőszámrendszerünk, ebben egy rakás értékkel minden hó végére.
Ez a rendszer alapján állapítjuk meg, hogy a havi prémcsi kinek jár kinek nem. Csoportokat alkottunk az emberekből, és a mutatószámokból is, és ezután minden embercsoporthoz rendeltünk egy mérőszámcsoportot.

Ennek eredménye a kollektív jutalmazás. Az alapelv - együtt sírunk együtt nevetünk - jó, de valamiért nem működik.

Most megkaptam az ügyvez-től az ukázt, hogy alakítsuk a rendszert olyanná ahol egyedi és pontosan kiértékelhető teljesítmény alapján kapják (vagy nem) az emberek a jutalmukat.
Ezt úgy kell érteni, hogy most is egyértelmű az eredmény, csak az nem látszik, hogy ki dolgozott ezért többet és ki lazsált. Egy embercsoporton belül előfordult, hogy tudtuk emberről hogy nem rajta múlt a jó teljesítmény, de akkor is megkapta a plusz pénzt. Gondolom röhögött a markába.
Na ezt kell kiküszöbölni.
Hasonló rendszert szeretnék mint az iskolai felelés, meg dolgozatok.
- Megcsináltad a feladatot?
- Nem.
- Leülhetsz nincs lóvé.

Remélem nem bonyolítottam túl és érthető a helyzet.

Van egy rakat ötletem, de természetesen nem lehet kipróbálgatni mindegyiket. Az lenne a kérdésem, hogy kinél milyen rendszere van és mennyire jó? Mennyire használható?