luki-luk Creative Commons License 2009.10.06 0 0 11568
Üdv!

Nem igazán értem,hogy mi is a rágódásod tárgya,de ha az én példám egy kicsit is megnyugtat,akkor egy kis tapasztalati infót,megosztok veled.
A kettes octim,a nyáron töltötte be a harmadik évét.
Renszeres szervíz mellett(30 000km)
most van benne 184 000 kilométer!
1.6 literes mpi motoros.
Eddig,egyetlen garanciális gondom akadt vele,az egy klima kompresszor meghibásodás volt!

Most a 180 ezres szervízre,mivel már lejárt a garancia,nem vittem be a hivatalos márkaszervízbe,hanem egy nagyon jó ismerősöm műhelyében oldottuk meg a dolgot.
Természetesen,jóval kevesebb összegből,még úgy is,hogy az előirtakon felűl,sokminden más is ténylegesen át lett nézve,s cserélve is lett,ha a szükség,megkivánta.
Ami csalódást okozott a számomra,hogy a kilencven ezres szerviznél,az esedékes ékszij csere alkalmával,a vízpumpát csesztek cserélni,bár azt a számlán,jól láthatóan feltüntették,igy kifizetve ki lett:-))

Megbízhatóság:170 000 forintba,ez fért bele:
vezérmű ékszíj,feszítő görgö,vízpumpa,gyertya,olaj,fagyálló,váltó olaj,szervo olaj,fék folyadé,hátsó fékbetét,első fékbetét+tárcsa,hátsó lengéscsillapítók porvédője,levegő,pollen,olaj,benzin szűrők cseréje,kerekek centírozása.
Fékbetét elől,a kilencven ezres szervíz óta,nem volt cserélve,de még így is,értéken belűl volt a kopás.

Ha az eddigi autóimmal,(renault,opel)össze kéne hasonlítanom megbízhatóság szempontjából,akkor messze veri őket!
A futott kilóméter alatt,soha nem volt olyan gondja a klímán kivűl,ami megakadályozott volna abban,hogy célba érjek.
Míg a megan-nál már 140 ezer alatt cseréltetnem kellett az összes kerékcsapágyat,mert igen rendesen morogtak,addig ennél,még a 17 colos 225-ös gumik ellenére sem kellett eddig sort keríteni rá.
Szerintem megbízható,nem különösebben szervíz igényes autó.
Harminc ezres olajcsere periódus mellett is,max fél liter esetlegesen hét deci olaj utántöltésére volt szükség eddig.
Persze,egy használt verda esetén,sokat számít,hogy az előző tulaj,hogyan is vette komolyan a szervizeket,esetlegesen maguk a szervizek,mennyire vették komolyan az autót:-)
Üdv:Luki!
Előzmény: nickedez (11558)