Törölt nick Creative Commons License 2009.10.06 0 0 11564

Nna kezdjük az elején:

Én speciel hitelre vettem a mostani kocsimat, relatíve sok km-rel, és dízel. Akkor volt 3 éves, most 9,5. Érdemleges gond nem volt vele, csak a kopók. A gyári első kerékagy-csapágyak most hullottak ki belőle, túl a 300ezren, ebből nagyon sok demszky-city féle szántáson volt sajnos. Ennyit a megbízhtaóságról.

Azonban! Akkor a kocsit 3,5M-ért vettem, a paici ár felett, hiába volt sok km. Csak leinformálható kocsi volt, még S.W. barátunk is kipróbálhatta új korában, ha jól tévedek:-)

A Neked rendelkezésre álló pénzből én inkább egy jó kis benzinest kutatnék fel a piacon, és tetetnék bele gázt, hogyha már ennyire lovagolunk az üzemanyag költségen. Ugyanis ennyiből csak idősebb, és sokkal nagyobb futásteljesítményű dízelek vannak, sokszor nem igazán flott előélettel. Ha dízelt szeretnél mégis, akkor inkább a sok km, de tiszta háttér, mint a kevés, de bizonytalan eredet.

Döntés a Tiéd. Az Octavia egy tágas, alaposan kihasználható családi autó. Alapvetően nyugis autó, megbízható, megfelelő motorizáltság esetén csodákra képes, egy GSi (nem tudom ugyan milyen GSi) ellenében is (2,0TDi, 1,8T, RS, stb.).

Még az én 110LE-s TDi-m is eléggé vehemensen tud menni, ugyanis a nyomatékát nem nagyon lehet utolérni. Csak akkor nem kell nézni a fogyasztását, mert az sok lesz.:-)

Előzmény: nickedez (11561)