tehtube Creative Commons License 2009.10.05 0 0 10472

Nord C2 és koncertajánló. Kaltenecker Zsolt levelét idézem:

"Kissé eltűntem tavaly, de mivel felfügesztettem az orgonálást, gondoltam úgyse izgatnak a koncertjeink annyira.

Viszont a nyáron kipróbáltam a Nord C2-t és azóta nem tudom "letenni". A C1 összes általad kifogásolt problémáját kijavították ( esetleg kérjünk jogdíjat a tesztért :-) ) tehát: a percussion némítja a kilencedik drawbar-t, van low és high end, az EQ ott fog ahol kell, a chorus/vibrato és a percussion gombok kézreeső helyre kerültek és új, egészen hammond-szerű billentyűzet került a cuccba. Emellett jobb lett a nyers orgonahang és a key click is és az új leslie zseniális. A hangszer feeling-je egészen elképesztő a C1-hez képest. Mellesleg én legnagyobb problémám a C1-el az volt, hogy nem lehetett a megállított leslie pozícióját a programmal együtt elmenteni. Mivel 75 százalékban így használtam a hangszert, ez baromi idegesítő volt. A C2-ben ez is lehetséges!

Szóval megint orgona, úgy látszik nem szabadulok. A K.L.B. trio visszaalakult orgonatrióvá, csak a C2-vel nyomom, nincs szintibasszus sem. Ebben persze az is közrejátszik, hogy az utóbbi évben annyira szétbindzsiztük magunkat elektronikailag, hogy most logikus lépés volt egy puritán hangszerelésre váltani. Legközelebb október 14-én a Columbuson, aztán 22-én a Take5-ben."

Ezt üdvözlöm, nagyon örülök neki és 14-én ott leszek.