everfreshcanon Creative Commons License 2009.10.05 0 0 453
Semmit nem lehet "csak a hit által" megközelíteni.

Nem láttam még megmagyarázhatatlan dolgot, csakis megmagyarázatlant.

Amúgy értem mit mondsz. De az olyan hívőknek egyszerűen nem lenne szabad a Bibliára hivatkozniuk, mert nem abban hisznek.

PS: Még 3-4 nap, és befejezem az evangéliumokat. A blogom továbbra is fut. Az Újszövetség számomra legismeretlenebb írása az Ap.Csel.

Téma:
Olvastátok Jánosnál az utolsó vacsorát, és a keresztbe feldolgozott témákat? Semmi nem stimmel. Se hogy mikor volt a vacsi, se hgy mi történt rajta, se hogy miért árulta el Jézus Iskariótes Júdás, se hogy hogyan választtta ki Jézus I.J.-t, se az "egyétek meg testem és vérem".
Ez utóbbinál János változata nagyon durva. Jézus, a sátánista szektavezér azt várja, hogy a hívők rárontsanak és széttépjék, felfalják. Legalábbis úgy néz ki. Tényleg félelmetes.
Fantasztikus továbbá, mivé silányul Jánosnál a mini-apokalipszis. Míg a szinoptikusokban háborúk, járványok és az ég lehullása, végül pedig Jézus felhők közt angyalokkal való eljövetele szerepel, Jánosnál csak holmi SzentLélek mint Vígasztaló előkolbászolása. Ellenben János is jó valamire: ott nem lehet belekötni hogy "ezen generáció"-t mond Jézus, ott nyílegyenesen kijelenti, hogy a második eljövetele az ottlévő hallgatóság életében fog bekövetkezni. Ám a tudomány mai állása szerint nem lett vége a világnak. Gondolom ez is olyan összeesküvés a tudósok részéről, mint a C14-es kormeghatározás...?

Plusz: hnyat kellett kukorékoljon a kakas Péter harmadszori tagadása előtt? Egyszer vagy kétszer?
Továbbá hiányolom a történetet a másik 11 tanítványról, hogy azok hogy "botránkoztak meg" Jézusban. (Ezt a részt valamiért sosem hallottam.)