ZE Creative Commons License 2009.10.05 0 0 24
Nem ugyanaz van benne. A rizset előfőzik/hőkezelik, tesznek mellé tejport, keményítőt (inkább burgonyából, mint rizsből készült verziót), csomósodás-gátló adalékot (ez lehet akár SiO2 is), színező- és tartósító szereket... A felforralt tejbe belerakod, elkevered, a hőkezelt rizsszemek (az is megérne egy "misét", hogy milyen minőségű rizs kerül az ilyen tasakokba... tuti, hogy nem a szép, hosszúszemű, tört szemet csak mutatóba tartalmazó verzió) megdizzadnak, felveszik a megfelelő mennyiségű vizet, a hozzáadott keményítő meg összefogja a lét egy krémes masszává.
Ezt a módszert egyébként normál tej(+víz)+rozs felállásban is lehet alkalmazni -- mármint a felfőzöm+pihentetem-et...
Előzmény: Alex Raps (22)