Az egyik legfontosabb kérdésem az, hogy szerintetek egy ilyen 8-9 éves RS octavia mennyire van széthajtva ( 120 és 160.000km között szoktak lenni az óraállások)
Amikor en megneztem nehanyat egy par honapja, az OSSZES tragikus allapotban volt. Siralmas, tenyleg. Az elso tulaj még talan vigyazott rajuk, de aztan eleg gyorsan boyracer-ek kezebe kerultek... Es a feher (!!!) szonyegkarpit igen gusztustalanul bir kinezni. Hogy kinek jutott eszebe....
Ragaszkodj a vezetett szervizkonyves, leinformalhato autokhoz!
illetve mennyi bajuk szokott lenni ezeknek a turbós RS motoroknak?
Van egy kifejezetten 1.8T topik. Az ottani tapasztalatok alapjan agyonuthetetlen. En egy politikus 1.8T (150 LE) Passatjaban ultem, 300e km van benne elegge hajtva, es tok hibatlan az auto. Igaz, a karbantartast mindig megkapta.
Ha jól tudom, a sima 1.8T motor, az hengerenkét 2 szeleppel rendelkezik, az RS pedig hengerenkét 5 -tel, ezért van a 30Le különbség... Jól tudom ezt, vagy esetleg az RS -ben nagyobb a turbónyomás, nagyobbak a befecskendezők, cooler.. ilyesmi?
A 180 lovas motor rengeteg helyen kulonbozik a 150 lovastol, a legnagyobb kulonbseg, hogy teljesen mas turbo van rajta, sokkal nagyobb. Ettol azonban nagyobb a turbolyuk is, pontosabban a 150 lovasban egyaltalan nincs, a 180-asban viszont erezheto, es emiatt nem olyan kellemes vezetni. Igaz, a 20% kulonbseg is erzodik azert...
Leegyszerűsítve a kérdést: Szerintetek jobban járok, egy 8-9 éves RS octaviával?
Vagy jobban járok egy 4-5 éves sima 1.8T octáviával, illetve egy szintén 4-5 éves 1.6 -os "új" kasztnissal? (2.0 FSi motorosban nem találtam 2.5 millióért...)
1.8T Octaviabol nem nagyon kapsz 4-5 eveset, mert amikor 2004-ben megjelent az O2, az O1 pedig Tour-ra valtozott, 1.8T motorral gyakorlatilag egyet sem adtak mar el belole. Bar az arlistan szerepelt, de valami sulyosan horror aron, es akkor mar nem volt Classic-Ambiente-Elegance felszereletseg, csak a Tour, ami nagyjabol az Ambiente-nak felelt meg, es minden normalis extrat ugy kellett egyenkent, szinten horror áron megrendelni hozza... A konfiguratorral akkoriban osszeraktam magamnak egyet, es kozel a 7 millahoz allt meg... Az O2 1.6 Elegance akkoriban 4.5 korul ment, mondjuk az en extraimmal az is tobbe jott volna ki egy millaval (napfenyteto, xenon, futheto ules, normalis felni, miegyebek), de ez bizony nagyon sulyos kulonbseg.
Az O2 erezhetoen jobb auto, mint az O1, a kulonbseg ég es fold, de az 1.6-os motor az O2-hoz mar tenyleg keves.