nickedez Creative Commons License 2009.10.04 0 0 11490
Szervusztok!

Némi információ reményében fordulok hozzátok! :)

Tervben van, egy octavia vásárlása a közeljövőben és van néhány kérdés ami számomra tisztázatlan...

Ilyen pl. hogy érdemes-e RS octaviat venni?
Értem én ezt arra, hogy jelenleg, egy Astra GSi -m van (150Le) amit nagyon szeretek, de már kicsi és kényelmetlen... szeretnék egy nagy, kényelmes, megbízható de ugyanakkor nem túl lomha autót és rögtön az Octaviat ajánlották!

Nézegettem őket, és leginkább az "új" kasztnis (ha jól tudom 2004-től gyártott) tetszik, de abban nincs 1.8 T motor, csak 2.0 FSi (igaz a teljesítmény mindkettőnél ugyanúgy 150Le ) de azért egy turbós motor akkor is pörgősebb...!

Ha beírom a keresőbe, az általam elvárt kritériumokat, (fedélzeti computer, automata klíma, könnyűfém felni stb.stb.) akkor szinte CSAK RS Octáviákat dob ki a kereső találatnak..!

Na most ezzel nem is lenne baj, csak mivel maximum 2-2.500.000Ft -om lenne az autóra, így ezek az autók már 8-9 évesek..! Viszont bennük van az 1.8T motor 180 lóerővel..!

Az egyik legfontosabb kérdésem az, hogy szerintetek egy ilyen 8-9 éves RS octavia mennyire van széthajtva ( 120 és 160.000km között szoktak lenni az óraállások) illetve mennyi bajuk szokott lenni ezeknek a turbós RS motoroknak?

Ha jól tudom, a sima 1.8T motor, az hengerenkét 2 szeleppel rendelkezik, az RS pedig hengerenkét 5 -tel, ezért van a 30Le különbség... Jól tudom ezt, vagy esetleg az RS -ben nagyobb a turbónyomás, nagyobbak a befecskendezők, cooler.. ilyesmi?

Leegyszerűsítve a kérdést: Szerintetek jobban járok, egy 8-9 éves RS octaviával?
Vagy jobban járok egy 4-5 éves sima 1.8T octáviával, illetve egy szintén 4-5 éves 1.6 -os "új" kasztnissal? (2.0 FSi motorosban nem találtam 2.5 millióért...)

Az 1.6 -ossal az a bajom, hogy félek, lomha lenne nekem...

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget és a válaszokat!