tehtube Creative Commons License 2009.10.03 0 0 10460

Köszi Gábor.

A Motion Sound fölött lezli látszik az Emu ESI4000 sampler. Az egy nagyon jó hangú mintavevős szintetizátor agy. Nincsenek benne "gyári" hangminták, bekapcsolás után be kell, lehet tölteni bármilyen rögzített hangot amiből a szintetizátor részével szabadon alakíthatja azt.

Kellő hangközökben (2-3/oktáv) levettem az ESI-vel a jellemző hangszínbeállítások mintáit egy Hammond B3-ból. Tiszta száraz CD minőségű vonaljel felvétel.

A mintákat megloopoltam, ami azt jelenti hogy a végüket kér pont között körbe-körbe-játssza le, tehát végtelenné lett, vagyis addig szól míg nyomom a billentyűt.

Utána az egy csoportba tartozó hangmintákat kiosztottam a billentyűzetre=hangszínek.

Jött a vibrátó már utólagos LFO programozása. Itt egy trükk-kel összehoztam a chorus vibrátót. A lényeg hogy ne nyávogjon hanem sírjon.

A végén a szűrővel babráltam hogy a hangerő függvényében változzon a hanxín.

Nekem nagyon bevált. További előnye, hogy a nem orgona hangokat is egyúttal ide töltöm be. Persze azok más kimeneten jönnek elő, s mennek a Motion S sztereó bemenetére, míg az orgona meg a csöves előfokos lezlibejáratra.

A Motionon keverem össze a zongorákat és a kimikrofonozott lezlit, amit egyből sztereóban küldtem a keverőre. A videón a hang a digitális keverőből való, de utólag multiband compressorral még igazítottam a hangzásarányon.

Előzmény: posaunist (10458)