Törölt nick Creative Commons License 2009.10.03 0 0 11480

OFF

Persze. Elsőre beesik valaki az ajtón (tök mindegy, hogy K.J. magénszemély, vagy RT, KFT, stb, egy kutya), annak mindenki egyből ad 30 napos átutalást, ami aztán az utaláskori reklamációra derül ki, hogy az eladó naptári napra gondolt, a vevő meg banki munkanapra.

Na ne röhögtess ki légy szíves! Több EU-s kapcsolatom van nyugati irányban (Ausztria, Németország nyugati fele, Egyesült Királyság stb.). Elsőre úgy megy a dolog, hogy viszem magammal a megrendelt cuccok árát kp, és fizetek. Vagy Postázás esetén "vorauskasse" van, vagyis előre kifizetem a cuccot meg a postát, és a pénz beérkezése után küldik a megrendelt árút. Amikor az üzlet már megy, túl vagyunk pár ilyen üzleten, akkor persze már megy az is, hogy megrendelem, küldik az árút, benne a számlával, és 15 naptári nap utalásnál kapok még 3-8%-t, vagy 30 naptári napra történő fizetés esetén a teljes összeget utalom.

Mégegyszer leírom, ez első alkalomra nem működik. Én sem engedem meg a vásárlóimnak. Persze már nálam is vannak olyan törzsvásárlók, akikben vakon megbízom, és előre megcsinálom a dolgaikat, majd kifizetik. De elsőre tőlem lehet az atya úr isten is, majd az 5. tisztességes vásárlás után beszélhetünk a fizetési feltételekről. Addig kp, postai utánvétel, vagy előre fizetés. Az üzleti életben a bizalmat meg kell szerezni,  és megtartani. Hidd el, tök mindegy, hogy magánemberről van szó, vagy nagy cégről! (Én az utóbbiakban már csalódtam, keservesen, azóta is nyögöm.)

ON

Előzmény: Pitylogós (11475)