fintorgó
2009.10.02
|
|
0 0
102
|
A kovászolásnál nem a nap a lényeg, hanem a meleg. Üvegbe uborka, sós vízzel leforráz, kenyeret pirít, tetejére tesz, kistányérral lefed. Idáig egyezik a nyárival. De ezután? Tedd fel a radiátorra és pár nap alatt beérik az uborkád. Ha még nincs fűtés, vagy hidegebb nyári napokon én is beleállítom egy melegvizes fazékba üvegestől. Még a gázt is meggyújtom alatta, csak kis lángon, amíg olyan kézzel-még fogható lesz az üvegben a cucc. Akkor elzárom és hagyom a melegben. Naponta háromszor eljátszom és nagyon finom lesz, míg másnak meleg híján megpuhul, elromlik. Így készül a kovászos káposzta is, télen a radiátoron. Nagyon finom saláta, vagy lehet főzni belőle, mint a savanyúból. Sok szerencsét hozzá! :) |
Előzmény: cath555 (99)
|
|