fintorgó Creative Commons License 2009.10.02 0 0 102

A kovászolásnál nem a nap a lényeg, hanem a meleg. Üvegbe uborka, sós vízzel leforráz, kenyeret pirít, tetejére tesz, kistányérral lefed. Idáig egyezik a nyárival. De ezután?
Tedd fel a radiátorra és pár nap alatt beérik az uborkád. Ha még nincs fűtés, vagy hidegebb nyári napokon én is beleállítom egy melegvizes fazékba üvegestől. Még a gázt is meggyújtom alatta, csak kis lángon, amíg olyan kézzel-még fogható lesz az üvegben a cucc. Akkor elzárom és hagyom a melegben. Naponta háromszor eljátszom és nagyon finom lesz, míg másnak meleg híján megpuhul, elromlik.

Így készül a kovászos káposzta is, télen a radiátoron. Nagyon finom saláta, vagy lehet főzni belőle, mint a savanyúból.

Sok szerencsét hozzá! :)
Előzmény: cath555 (99)