páncél Creative Commons License 2009.10.02 0 0 2802
Sziasztok, köszönjük a gratulációkat:

Adós vagyok még egy szüléstörténettel és egy képpel:

Szombaton, 19-én töltöttem be a 41. hetet, reggel a szokásos ctg-n nem voltak fájások. A kórházból az Ikeába mentünk, 3 gyerekkel három órát vásároltunk, nagyon elfáradtam. Délután, este voltak jóslóim 10- 20 percenként, de ahogy minden nap, 7 után leálltak. Viszont nagyon nyúzott voltam, ezért a férjem úgy döntött, hogy elpasszoljuk a gyerekeket, hátha …:).

3-kor arra ébredtem, hogy pisilnem kell, de mikor negyed óra alatt 4x kellett kimennem, az már túlzásnak tűnt. Visszafeküdtem, de aztán egymás után nagyon gyorsan volt 2 brutál fájásom, a derekam majd leszakadt.  Gondoltam, a zuhanytól majd elmúlik, lezuhanyzom. Azért szóltam a férjemnek is, hogy hátha … :)

A fájások olyan durvák voltak, és olyan gyorsan követték egymást, hogy alig tudtam kimászni a zuhany alól. Masszív 3 percesek jöttek egyből, pánikba estem, hogy az út szélén fogok szülni, de szerencsére a leendő négyszeres apa megőrizte a hidegvérét.

Negyed ötre értünk a kórház udvarára. Most először nem lépcsőn, hanem lifttel mentünk fel a harmadikra :)

A szülőszobában az a szülésznő várt, akinél Zita is született, megvizsgált, és ő is meglepődött, hogy négy ujjnyi, teljesen puha a méhszájam, és azonnal megtagadta tőlem a vágyott beöntést :)

Szóba se került, hogy behívják a dokim, már jött is az ügyeletes doktornő, ugyanaz, akinél Zita is született :). Ő már csak egy pici peremet érzett a méhszájból. Pár percig ücsörögtem a ctg- vel, aztán már tudtam volna nyomni, de a burok nem repedt. A doktornő megrepesztette, de annyira lent volt a babácska feje, hogy víz alig csorgott. 2 rémes fájásom volt, amíg a szülésznő előkapta a szettet, meg a köldökzsinórvér-dobozát, aztán már nyomhattam. Gátvédelemmel szültem. A babácska elég lassan jött, talán 4 vagy 5 fájás után látszott a feje. Akkor mondta a doktornő, hogy nagyon nagy lesz, inkább vágna, hogy ne repedjek, de már nem tudott vágni, annyira lent volt a kicsi fej. A következő fájással 5 óra 27 perckor megérkezett Lídia Sarolta, 58 cm-rel, 4350 g-mal és 37-es fejjel, nyakán a köldökzsinórral. Nem volt rajta egy csepp máz sem, én egyből odavoltam, hogy micsoda gyönyörű, nagy haja van, és azonnal megnyugodott, ahogy rámtették.