Póloska Creative Commons License 2009.10.02 0 0 17
A garival kapcsolatban a következő tapasztalatom van:
Az E-620-asom, amit német országból vettem eBayen keresztül, PayPal utalással, szemkorrekció állító mechanikája nem működött tökéletesen. Garilevelet nem tett a kereskedő a dobozba, mely egyébként egy új vázat tartalmazott. A reklamációmra, nem nagyon válaszolt. Felhívtam az itteni, magyar képviseletet, ahol azt mondták, hogy, ha tudom igazolni, hogy az Unióban vettem egy éven belül, akkor garanciában meg fogják javítani.
A hiba konkrétan annyi, hogy a végállásban, már nem mozgatja a kis kerék a szemkorrekciós lencsét. +2 dioptriás szemüveget kellene korrigálni, jelen esetben. Ha nem kellene ekkora korrekció, talán észre sem vettem volna ezt a hibát.
No, mindegy! Bevittem a gépemet a 1074 Budapest, Dohány u. 67. címen lévő átvevő helyre, ahol udvariasak voltak velem. A bemutatott német bolti számla megfelelő igazolás volt ahhoz, hogy átvegyék garanciális javításra. Egy év garancia érvényesíthető itthon is, ha igazolni tudod a vásárlásod számlával.
A gép jelenleg a szervizben van még. Ha érdekel benneteket, akkor a további fejleményekről is be fogok számolni.
Valószínűleg, kikényszeríthető lett volna a német országi csere is, de a kereskedő hozzáállása, valamint a magas szállítási költségek miatt inkább az előbb leírtakat választottam. Motivált az is, hogy megtudjam, működik-e a garancia lehetősége. Ez a jövőre vonatkozóan is fontos infó lesz.
Mindenesetre megpróbálom a kereskedőn behajtani az ezzel kapcsolatos költségeimet, mivel 150km-re lakom a fővárostól. Egyenlőre ennyit a szervizelésről.
Amúgy, egy osztálytalálkozón lőtt 330 RAW kép alapján, elégedett voltam a képekkel. A gép kezelését is barátságosnak találtam (Nikonról váltottam ide), főleg a kihajtható képernyő tűnik praktikusnak.
Előzmény: Törölt nick (11)