Isssti84 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 224
Sziasztok!

Egy-két kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni, szóval vannak megüresedett területeim , és nyúltartásba szeretnék fogni. Láttam ilyen szabad tartásos megoldásokat is , de nagyon kevés infót találtam róluk, tehát úgy képzelném hogy 100-200 m2-es gyepet bekerítenék és kisebb nagyobb fedett részek, szélfogók, dobozok , széna-szalma bálák lennének betéve, valamivel több doboz mint ahány anyát szeretnék betenni ide (+egy bakot). A választott nyulaknak lenne egy külön ehhez hasonló karámjuk. Etetés a legminimálisabb lenne , ami terem amúgy is pl. széna , lucerna, takarmányrépa , zab, kukorica stb. és fű mindig lenne a területükön, legfeljebb csinálok még egyet és néha helyet cserélnek.
Kérdések:
Működő képes lenne e szerintetek?
Hány anyával kezdjek (10-20 közöttire gondoltam + 1 bak)
Milyen fajtát javasolnátok (pannonra vagy keverékekre gondoltam, de úgyis szelekció lesz a vége amelyik bírja ezt a környezetet az marad), a növekedési erély annyira nem fontos olcsó takarmányon lennének kevés gonddal szinte mindegy, hogy 10 vagy 12 hetes korban lesznek megfelelő méretűek, inkább a szaporaság lenne a fontosabb.
Milyen értékesítési lehetőségek vannak a szaporulatra? (leadási lehetőség , árak , őstermelői igazolvány kell e stb.)

Segítségeteket nagyon szépen köszönöm!
István