Demokrapia
2009.09.29
|
|
0 0
2190
|
Az elejével tulajdonképpen egyetértek, de amit Ficóról írtál az nem igaz. A Dzurinda kormány adócsökkentése után jelentősen emelkedtek az állam bevételei. Tehát a számok eleve ellentmondanak a teóriádnak. Az első lépés természetesen a kiadási oldal csökkentése volt, de mégis a megnövekedett bevételek tették lehetővé az államháztartási hiány alacsony tartását. Például az öregségi nyugdíjakhoz akkor sem nyúltak, mert azok növekedtek azokban az időkben is. A Dzurinda kormány csak egy dolgot kódolt, ami sokak szerint jó lépés volt, de nekem nem tetszett. Ez a nyugdíjreform volt. Aki belépett a magánnyugdíjpénztárba, az az egyén csak a felét fizette az állami nyugdíjalapba. Ezt fokozatosan kellett volna tenni szerintem. Tehát az állami nyugdíjalapba sokkal kevesebb pénz megy. Mivel a nyugdíjak ma még csak az állami nyugdíjalapból mennek, ez automatikusan brutális hiányt termel. A nyugdíjak így a költségvetésből vannak kiegészítve. Tehát ez egy óriási lyuk a következő 25 évben. Ha nyugdíjreform nincs és Szlovákia pont annyit költ amennyit költött, akkor már évek óta plusszban lenne a költségvetés az adócsökkentés utáni megnövekedett bevételek miatt. Fico valóban növelhet adót, sőt nagyon valószínűsítem a választások után 2011-ben, ha még kormányozni fog, mert a gazdasági megnyilvánulása a jelenlegi kormánynak ördögien hasonlít a 2002-2006 közötti magyar gazdaságpolitikához. |
Előzmény: Törölt nick (2181)
|
|