Elvesztettem a személyi irataimat és csak otthon vettem észre. Ker-i yardra be, előtte okmányirodába telefon, mondták, hogy tudnak segíteni, csak az utcán áll a sor az útlevél váltás miatt, és menjek a zsarukhoz, mert ők is tudnak - hivatalosan - segíteni.
Pl. a XIV. ker.-ben sem foglalkoznak ezzel, csak akkor, ha ellopták az iratokat. hogy miért nem így van, azt én sem tudom...
Mivel vittem vkit és siettem, nem volt időm megállni és megkérdezni tőlük, hogy ugyan miért itt méregetnek az árnyékban és miért nem tisztítják meg az útkereszteződést az oda nem illő elemektől, de nem szerettem volna stresszelni magam.
A trafis rendőr nem fog ilyet csinálni, neki nem ez a dolga. Van erre a feladatra más is (elméletileg), de lehet, hogy éppen nem ez a legfontosabb dolga az egyetlen egy járőrnek a kerületben.
Egyébként pedig mit csinálnál a kéregető románnal? Szerintem semmit, mert amint beviszed, két óra múlva, de legkésőbb másnap már újra ott van... Itt pl. a joggal, illetve alkalmazásával van gond,, nem a rendőrséggel....