Két nagy problémát látok a fórumozók többségénél. Természetesen nem a helyesírásra gondolok, mert az ember itt általában gyorsan, gyakran megzavarva, nem teljesen odafigyelve ír és küld.
Az első leggyakoribb hiba, hogy sokan nem tudják értelmezni a szöveget. Persze vannak olyanok akik direkt rosszul értelmezik a szöveget, hogy saját szájíz szerint félremagyarázva a dolgokat válszoljanak. Természetesen nem tudhatom, hogy konkrétan Te direkt értelmezed rosszul a szöveget, vagy egyszerűen nem tudom értelmezni. Kiragadod az inflációt a Bokros-csomagból és azzal érvelsz. Közben már egyszer kijavítottalak, hogy én nem egy az egyben Bokros csomagról beszéltem. De ha infláció, akkor legyen ez a téma. Kérdem borjú ábrázattal, ha Orbán tartja igéreteinek nagyobb részét, vajon az végeredményben nem vezet inflációhoz? Persze ott vannak azok a fránya devizahitelek. Tehát elvben nem lehet elengedni az inflációt. De akkor mit tehet? Restrikciós gazdaságpolitikát? Oppá akkor megint közeledünk Bokroshoz? Nevezhetjük ezt a fiskális politika megszorítási intézkedéseinek is. Vagy mégsem jó a megszorítás? De akkor el kell engedni a költségvetést. Az viszont jobb esetben csak nagyobb eladósodáshoz, rosszabb esetben gazdasági és politikai instabilitáshoz vezet, amit infláció nélkül nem lehet megúszni. De ki fog finanszírozni egy költségvetési harakirit restrikciós igéret nélkül ma és a közeli jövőben? Persze, ha varázsütésre valóban komoly gazdasági fellendülés lenne a nagyvilágban, akkor Orbán gazdasági álmai nincsenek teljesen veszve.
A Gyurcsány és Medgyesy kormány sok kárt tett az országnak. Annyira felborítani a költségvetési egyensúlyt nagy bűn. Nem értem teljesen a FIDESZ kommunikációját. Az emberek nagyot csalódhatnak Orbánban, mivel maximum 2 évig fogják elviselni, hogy minden a szocikra lesz kenve, egyébként joggal lesz rájuk kenve. A kárt amit a szocik okoztak 5-6 év alatt lehet csak rendbetenni. De azt is csak akkor, ha a világ gazdasága jó irányt vesz fel. Remélem Orbánból nem lesz ELQURO3, pedig jelenlegi megnyilvánulásai alapján úgy néz ki. Egyébként Szlovákiában is ELQURO2 van hatalmon. ELQURO1 Mecsiar volt.
Még az inflációról annyit, hogy figyeld meg, euróbevezetés Szlovákiában volt, mégis a nagyobb infláció Magyarországon van. Pedig a visszaesés is nagyobb Magyaországon, legalábbis a számok azt mutatják. A logikus az lenne, ha jelenleg Szlovákiában lenne nagyobb infláció.
A másik leggyakoribb hiba a fekete-fehér látásmód, ez rád kimondottan jellemző. Nos ez rám biztosan nem jellemző, mert ez a szöveg is amit leírtam, biztosan nem tetszik a FIDESZeseknek és az MSZP-seknek sem. Tulajdonképpen senkinek. Tudod miért? Mert nem fekete-fehér a látásmódom.
Hm, sokat írtam, többet akartam, de ennyit nem szabad itt a fórumon, mert úgy tippelem 3 mondatot olvas el átlagosan egy átlagember a hozzászólásokban.