windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.25 0 0 508

Értem hogy gondoltad...

Érdekes hogy viszont abban a véleményünk jelentősen eltér, hogy én ahány rendőrrel beszéltem, azok viszont nem voltak gárdaellenesek...sőt tudom azt is, hogy többen segítettek a szervezésnél a klf kisebb egységeknek...

Igaz viszont beszéltem olyannal is aki csupán azért nem tartotta helyesnek a gárda betiltását mert sezrinte egy illegalításba vonult szervezetet nehezebb megfigyelni...aztán hallottam olyan véleményt is rendőrtől, hogy a gárda kinőtte volna a "vadhajtásait" és minden bizonnyal hasznosan tevékenykedhetett volna...

Szóval én így kerek perec egyértelműen nem jelenteném ki, hogy a rendőrök kifejezetten gárdaellenesek...ahogy azt sem hogy mindegyik, vagy túlmyomóan jelentős részük baloldali érzelmű....

Persze ezt lehet cáfolni...hogy akkor miért történt ez és ez...2006-ban... hm igen van benne valami...de egyet ne felejtsünk el...a rendőr csapaterőben parancsot teljesít, a mérlegelés lehetősége, hogy törvényes-e amit csinál, avagy nem...igen csekély....főképp ha esélye nincs rá....amikor hivatalosan demokráciában élünk...

és nem tudjuk azt, ha valóban mindegyik oszlató komolyan ellenségnek gondolta volna a demonstrálók mindegyikét, akkor hány sérült lett volna....

nehogy félreértsetek én nem védek senkit...csak a klf lehetőségeket vizsgálom (úgy magamban)

Abban viszont teljesen igazad van, hogy a bizonytalanság  (úgy erkölcsileg és törvényileg)a végrehajtó állományban olya szintre is eljuthat, hogy a rendőri intézkedések és eljárások egyre silányabbak lesznek és valóban eljutunk odáig, hogy a fegyvert akkor sem fogják használni amikor kellene és szükséges lenne..egy bűncselekmény megakadályozása során. 

Azért kiváncsi lennék Prérikutya véleményére is, hogy ő mit tapasztalt gárda és jobb-bal érzelmi ügyben a saját köreiben... (jó tudom nem a topic témája ....úgyhogy bocs)

Előzmény: ohrana (507)