ohrana Creative Commons License 2009.09.25 0 0 507
Ha jól értelmeztem a soraidat akkor ezek mindegyike ártatlan és ki kell engedni őket, mielőtt iszonyatos kártérítést kellene fizetni...
Á dehogy mondok ilyet.
Én azt tartom rossznak, hogy az utóbbi időben feltűnően sok vétlent hurcolnak meg, és rengetegszer aránytalanul lépnek fel.
A hídfoglalásnál a fejhez szorított pisztoly. Az utcán kolbászolók, hazafelé igyekvők közül találomra a kisebbek, gyengébbek összefogdosása, egyetemista lány arcának vaskorlátba verése, megbilincseltek megverése stb. Tomcaték "bombagyárán" való rajtaütés. Mind-mind demonstratív brutalitással.
Aztán mikor rájuk lőnek, akkor csak lapulnak.
De amikor a Magyar Gárdáról van szó (akik még senkinek a termését nem lopták le!) akkor pajzzsal-karddal kivonulnak, amikor a termést lopják, akkor meg benzinhiányra hivatkoznak.
Ebből számomra az szűrődik le, hogy a dolgok egyszerűbb végét ragadják meg: fognak valakit, aki ránézésre elfogadható, beviszik, és megpróbálják rábizonyítani.
Gondolom az eredménytelenség rettenetesen frusztrálja a kisrendőröket is, és ezért igyekeznek eredményt felmutatni. Az MG ebben remek ellenség (mint régen az imperialista kémek), mert nem bodzaszedésben edzett kigyúrt sztojakfélék, akiknek ráadásul ott a mobiljukban a főkap száma. (Ahány rendőrrel beszéltem, a MG-t utálja mind, de arra, hogy mi rosszat is tettek, nem tud válaszolni. Talán saját hitványságukat jobban kiemeli csak az a tény, hogy az MGre igény van?)

Szóval az a baj, hogy egyszerűen rászoktak, hogy majd elfognak valakit, aztán majd úgyis elítélik. Ezért senki nincs biztonságban - csak a bűnözők.

o
Előzmény: windom earle-ke (506)