Ha jól értelmeztem a soraidat akkor ezek mindegyike ártatlan és ki kell engedni őket, mielőtt iszonyatos kártérítést kellene fizetni...Á dehogy mondok ilyet.
Én azt tartom rossznak, hogy az utóbbi időben feltűnően sok vétlent hurcolnak meg, és rengetegszer aránytalanul lépnek fel.
A hídfoglalásnál a fejhez szorított pisztoly. Az utcán kolbászolók, hazafelé igyekvők közül találomra a kisebbek, gyengébbek összefogdosása, egyetemista lány arcának vaskorlátba verése, megbilincseltek megverése stb. Tomcaték "bombagyárán" való rajtaütés. Mind-mind demonstratív brutalitással.
Aztán mikor rájuk lőnek, akkor csak lapulnak.
De amikor a Magyar Gárdáról van szó (akik még senkinek a termését nem lopták le!) akkor pajzzsal-karddal kivonulnak, amikor a termést lopják, akkor meg benzinhiányra hivatkoznak.
Ebből számomra az szűrődik le, hogy a dolgok egyszerűbb végét ragadják meg: fognak valakit, aki ránézésre elfogadható, beviszik, és megpróbálják rábizonyítani.
Gondolom az eredménytelenség rettenetesen frusztrálja a kisrendőröket is, és ezért igyekeznek eredményt felmutatni. Az MG ebben remek ellenség (mint régen az imperialista kémek), mert nem bodzaszedésben edzett kigyúrt sztojakfélék, akiknek ráadásul ott a mobiljukban a főkap száma. (Ahány rendőrrel beszéltem, a MG-t utálja mind, de arra, hogy mi rosszat is tettek, nem tud válaszolni. Talán saját hitványságukat jobban kiemeli csak az a tény, hogy az MGre igény van?)
Szóval az a baj, hogy egyszerűen rászoktak, hogy majd elfognak valakit, aztán majd úgyis elítélik. Ezért senki nincs biztonságban - csak a bűnözők.
o