zso70 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 145

Sokat gondolkodtam Alice, már azon is, hogy írjak-vagy sem.

Nagyon jó, hogy úgy érzitek I. jó helyen van, szeretik, beilleszkedett.

Én, úgy gondolom, elmentem volna megnézni a logopédiai óvodát, az óvónőt, az összes többi ott dolgozót. Ha szimpatikusnak találom, akkor átvittem volna. Azt hiszem, mi szülők, sokkal jobban izgulunk egy-egy intézményváltás esetén, mint a gyerekek. Ezzel nem bagatelizálom a dolgot, de egy olyan új környezetben, ahol megfeleően felkészült szakemberek vannak, a váltást is jobban tudják kezelni, segíteni a gyerkőcnek. Az óvónő mindennapi kapcsolatban van a fejlesztőkkel, egyéb szakemberekkel, kzöösen tudnak "agyalni" egy-egy problémán, meghökkentő, szokatlan viselkedésen. Az óvónő nem akkor lát először beszédproblémás gyereket, hanem valószínűleg évek óta, hiszen a csoportban is hasonszőrűek vannak.

Végül, abszolut nem szeretném ledegradálni a jelenlegi óvónőket, de ők óvónők, akik szerint "nincs akkora probléma " ...ők nem felkészültek, nem látják, nem láthatják objektíven a dolgot.A hangsúly azon van az integrálás kapcsán, hogy mennyire felkészültek a pedagógusok a "problémás" gyerek fogadására? Ők maguk, nem a fejlesztők, akik házhoz mennek...mennyit tudnak az ilyen gyerekekről ? ismerik eléggé ?...stb

Nem szeretnék a magam példájával jönni, de tudod, hányszor, számomra hiteles emberek mondták, hogy semmi baj a gyerekemmel ? hogy szintén hiteles, szakmáját valóban jól tudó óvpdapedagógustól megkaptam a tökéletesen felzárkózott, iskola mehet jelet ??

ez csak az én véleményem, tudom, sokan mennyit adnának 1-1 logopédiai ovodai helyért.

Előzmény: AliceCsodaországban01 (144)