Takács Móni Creative Commons License 2009.09.24 0 0 796

Sziasztok!

Ha még csak most tervezitek a dominikai nyaralásotokat, a legjobb helyen vagytok! Mi augusztus végén utaztunk két hétre Dominikába; a repjegyet és az első heti szállást Punta Canan mi magunk intéztük, a programok megszervezését és a Samanai szállásunkat  Dom Gussra bíztuk. Szerencsére épp időben leltem rá erre a fórumra, illetve Gustavora és mivel mi igen gyorsan szerveztük az utunkat, a részleteket nem a fórumon keresztül intéztük, hanem priviben.

Nos, mindazok, akik felkészülten mennek Dominikába, nem fognak csalódni. Akik nyitottak arra, hogy túllássanak a szálloda resortok kerítésén és kíváncsiak eléggé, hogy lássák Dominika másik arcát is, azoknak csak ajánlani tudom, hogy vegyék fel a kapcsolatot Gustavoval és bízzák rá a programokat.

Bármerre utaztunk eddig (csak Európa határain belül), minden utazásunkat én magam szerveztem meg, alfától omegáig, - de ez tényleg egy más világ, itt elkél a segítség. Beszélünk nyelveket (ja, spanyolt éppen nem), de a helyiek nem..... Itt ha világot akartok látni, szükségetek lesz egy jó autóra (buszmenetrendet ne akarjatok letölteni a netről... :) és egy jó sofőrre, akinek kötélből vannak az idegei, mert sok az őrült motoros kamikaze és ismeri az utakat. És beszéli a nyelvet. Az ő nyelvüket....

Ő Gustavo. :)

Nem hiszem, hogy hálás dolog lenne autót bérelni. GPS, útjelzés..? Felejtsétek el! Útburkolat? Felejtsétek el! No, jó, ez utóbbi túlzás, de tényleg kíméletlenül vad a terep. :) Mindenesetre kárpótol a látvány útközben, pl. vicces, teheneket látni legelni a pálmafák alatt...

A programok közül Saona sziget kihagyhatatlan! Isteni kókuszt ettünk ott, és hatalmas csigaházakat találtunk a parton, amilyeneket korábban 50 dollárért akartak ránk sózni a szálloda partján....

Két hét alatt rengeteg dolgot láttunk, de nem mindent. Ennél rövidebb időre csak az menjen, aki végig a szállodában akar dekkolni. Mondjuk Punta Canan a Sol Melia, ahol voltunk, erre a célra is tökéletes, mert olyan hatalmas, hogy kisvonat közlekedik benne, kezdetben mi is eltévedtünk párszor. Olyan szép, mint a paradicsom! Gondolom... :)

A samanai Grand Paradise Hotel jóval emberibb léptékű, nagyszerű esti műsorokkal. Csak egy példa: szerveztek grill partyt a medenc partján, ahol fáklyás zenés táncos műsort adtak a medence vizében.

Végig biztonságban éreztük magunkat, de egyedül, mármint kettesben nem hiszem, hogy útnak indultunk volna bárhová is...

Szóval, ha megtehetitek, vegyétek igénybe Gustavo segítségét ott helyben is.