Országúti VB Elit időfutam
1 Fabian Cancellara (Switzerland) 0:57:55.74
2 Gustav Larsson (Sweden) 0:01:27.13
3 Tony Martin (Germany) 0:02:30.18
…
6 Janez Brajkovic (Slovenia) 0:03:08.49
8 Alexandre Vinokourov (Kazakhstan) 0:03:20.95
25 Andrey Kashechkin (Kazakhstan) 0:05:16.82
26 Paulinho S M M (Portugal) 0:05:25.86
55 Rida Cador (Hungary) 0:07:34.60
62 Zoltan Madaras (Hungary) 0:09:05.56
65 Reginald Douglas (St. Kitts and Nevis) 0:20:32.85
66 James Weekes (St. Kitts and Nevis) 0:22:38.69
Akkor csak sorjában…
Jani zseniális volt, messze meghaladta a várakozásaimat a hatodik hellyel, Szása Vinokurov is kezdi visszanyerni a formáját. Kasecskin eredménye sem rossz a két év kihagyás után, Paulinho viszont tudna ennél jobbat is. Úgy tűnik hosszú volt neki a szezon.
A magyarok… hát Bodrogi nélkül már nem sok babér fog nekünk teremni…
Végül a VB üde színfoltjai, a St, Kitts-Nevis-i fijjug.
Mondhatnám, hogy ők a kerékpársport „Erik az angolnái”, de nem lenne igaz, mert Erik kis híján megfulladt, Weekes és Douglas pedig szépen végigtekertek a maguk kényelmes módján. :-)
Mindazonáltal fúrta az oldalam honnan jött a két csodabogár, és rákerestem kis országukra.
St. Kitts és Nevis (más néven Saint Christopher és Nevis) egy két szigetecskéből álló országocska a Karib-tengeren, Puerto Rico és Dominika között kb. félúton, az egész kábé fél Budapestnyi terület. A népesség számáról elég különböző adatok keringenek, vagy 39 vagy 43 vagy 46 ezer fő, attól függ ki becsülte meg. :-) De hiába vannak ilyen kevesen mégis komoly ellentétek feszülnek a két sziget között, a Nevisiek szerint St. Kitts galádul elnyomja őket. Ami a lakosságot illeti eredetileg indiánok lakták a szigeteket, de aztán jöttek az Európaiak a rabszolgatartással és mára a lakosság 90%-a fekete és a kereszténység dominál. A gazdaság alapja ma is a cukornád, e mellé fejlődött fel a turizmus. Legfőbb látványossága (a tengeren kívül) a Brimstone Hill Nemzeti Park, mely egy Brit gyarmati erőd volt, a Nyugat-Indiák Gibraltárjaként is emlegettek. Hogy mi a megnevezés alapja, azt nem tudom, de az erőd teljes épségben vészelte át a századokat.
http://images.google.hu/images?hl=hu&um=1&sa=1&q=Brimstone+Hill+fortress&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&aq=f&oq=&start=0