Rejtélyvadász Creative Commons License 2009.09.24 0 0 685
Sok mindent nem láttam még ebből a világból, így gabonaköröket sem láttam valóságban. Azért gondolom, hogy csak - csak van egy két darab belőle a valóságban is, nem csak a neten található.

Érdekes, amit az egyik olvtársunk tett fel egyik hozzászólásában. Ugye azt írtam, hogy hogyan lehet az, hogy nem hibáznak a készitők. Nos, amit ő tett fel, az egyértelműen emberek által készitett. Ime az egyik:

Ezen egyértelműen látszik, hogy nem "kisiparosok", hanem
kontárok készitették.A járatok nagyon darabosak, a körívre
egyáltalán nem hasonlitanak.

Ennek a készítője nem jelentkezett, pedig dicséretet
érdemelne.

Még valamit: nemrégen szinre lépett Angliában egy gabonakör készitő csapat.
A nevük Circlemakers.

Ezt írják a csapatról:

" A Circlemakers csapat óriási összegeket akasztott le, amikor a Nike-nak, a Microsoftnak, a Greenpeacenek és számos további világcégnek készített reklámcélú gabonaköröket a világ minden táján. Tegyük hozzá: felépítésükben igen egyszerű ábrákat, fényes nappal, tucatnyi emberrel, hosszú órák munkájának eredményeképpen. Hol vannak ezek a produktumok a kifinomult, összetett alakzatoktól, amelyek az éj sötétje alatt jönnek létre, alig néhány óra leforgása alatt? "

"Mint kiderült, nem csak a brit, de a német, az amerikai kormány, ill. a Vatikán is intézkedéseket tesz, hogy a jelenséget hiteltelenné tegye, a gabonakör jelenséget emberek munkájának beállítva. Szálak azonban még ennél is magasabbra vezetnek. Tevékenységük áldásos kifejtéséhez bőséges anyagiakban részesül Rob Irving és csapata."

Érdekes módon Magyarországon is pénzel honorálták a gabonakör készitést felvállaló, de annak tényét nem igazoló fiatal emberek "áldásos tevékenységét".

Előzmény: Törölt nick (683)