nos ezt egy benyással nem csinálod meg, közel se. Ezzel nem igazán lehet vitába szállni.
Hat veled biztosan nem, azt latom :-)
Én mint mondtam, totál tisztelem a benzin buziságot (hisz én magam is egyfajta "rajongó" vagyok), de ez a tényeken nem változtat, szerintem ne keverd a hobbidat bele ilyen szakmai dolgokba
Nekem nem a hobbim. Maradjunk annyiban, hogy lattam komoly cegek komoly flottait. Elég kozelrol :-)
Eppen az ott szerzett tapasztalatok alapjan nem szoktam hasznalt dizel auto vasarlasat ajanlani senkinek. Nekem is volt dizelem, most ket benzinesem van sajat hasznalatra.
a német Pietsprock Fabia1 1.9 PD TDI autóját, jelenleg 673.000 KM-nél jár
Ertem en, hogy van egy par auto, ami gond nelkul elmegy felmillio kilometert, az egyik flottankban (Samaritanus mento) van egy G-s rendszamu kombi Passat TDI (még a régi, adagolós), amiben szinten csak kopo alkatreszeket csereltek, pedig az is tul van a felmillion, mentoauto uzemmodban (kulfoldrol hordtak vele haza VIP betegeket, azota betegtaxi Budapesten).
De ezek a tv-ben mutogatott autok ugyanugy csak egy-egy adatot jelentenek a statisztikaban, mint azok a korszeru turbodizelek, amik ongyilkossagot kovetnek el akár 100 ezer kilometer alatti futassal. A turbo serulese utan az auto kenoanyag-rendszerebol szivjak fel es egetik el az olajat, szinte leallithatatlan, ongerjeszto folyamatkent, majd az immar egyre magasabb fordulaton forgo, de kenes nelkuli motor besul -- mar generalozni sincs mit, johet a komplett motorcsere. Es kerdezz meg akarmilyen szerelot, latott mar ilyet, nem egyet, nem kettot.