Stewe !
Szerintem ugyanarról az emberről beszélünk, ez a "meleg" dolog vele kapcsolatban nekem is eszembe jutott, de nem mertem leírni ...dehát régen volt....
Egyebek:
Na azért jónéhány eltávnál még a kifakult lópokróchoz hasonló világháborus ,dragonyos hosszu kabátban kellett "hazasunnyogni", mindig rinyáltam, hogy hazaérés és civilbe átöltözés előtt ne akadjak ismerőssel össze a városban.
A szolgálatok egy részét ugy úsztam meg, hogy másodmagammal azt hiszem 72 kora tavasszal több hétig egy tisztnek csináltunk egy könyvhöz (vagy jegyzethez ?) pauszpapírra tussal ábrákat. Talán az lehetett a szerencsém a kiválasztáskor, hogy finommechanikai szakközépben végeztem és így jártas voltam a tuskihúzás művészetében. Ha igaz, akkor a parancsnoki épület valamelyik irodájába jártunk. Uri dolgunk volt, kollegiális viszonyba kerültünk a tiszttel,még az akkor nagy számnak számító Rothring csőtollakkal rajzolhattunk. Az imperialisták azt azért rendesebben megcsinálták, mint az NDK, nekem középiskolában szocreál csőtollkészletem volt ,
ne tudd meg mit szívtam, főleg a vékonyabb vonalvastagságokkal (pl. 0,2).
Érdekes dolog lenne megtudni, mibe kerültek bele az ábráink, mert biztos, hogy a cél az volt hogy a nyomdáig eljusson a dolog.