Voltam már tanú egyszer-kétszer, tényleg szivatás az egész. (Sértettnek lenni még rosszabb - ebből következik, hogy a vádlott helyzete a legkényelmesebb.)
(Volt olyan, hogy baleset, én is összetörtem magam. Rendőr a helyszínen is kérdezett, majd bejött a kórházba, ott is kikérdezett, jegyzetelt. Nekem akkor semmi nem tűnt fel - pár év múlva a tárgyalás, tanúként megidéznek. Elutazni a francba, egész napos program, mert szar a közlekedés... Persze, szabadság kivéve arra a napra :-((
Osztán a tárgyalásonmondom mi volt, erre a bíró durván leugat, hogy az akkori jegyzőkönyvben nem ez áll - vazze, ekkor ugrott be nekem, hogy a rendőr NEM olvastatta el velem amit írt, és nem íratta alá velem!
A helyzet az volt, hogy egy autó kivágott elénk, ettől borultunk fel. A jegyzőkönyvben szó sem volt más járműről - nyilván rontotta volna a statisztikát egy cserbenhagyásos súlyos sérüléses baleset. Hát kihagyták - mondjuk a sofőrsrác nagyon ráfaragott, mert így egy az egyben őz ítélték hibásnak.
(És hány tanú van, aki a bíróságon szembesül azzal, hogy amit mondott, azt kiforgatták - aztán a bíró előtt magyarázkodni már igen kínos.)
o