ohrana Creative Commons License 2009.09.23 0 0 478
Tehát az évi kb. 500 ezer bűncselekmény közül szerinted450 ezer felderítetlen marad?
Nem. Hanem évi több mint 700 ezer van...

Igen. Ha a kocsiban hagyja a laptopot, telefont, tárcát, vagy otthon az előaszobában akulcsot, biztosan áldozat lesz belőle.....
Csak ami az én autómmal történt pár év alatt, és csak kétszer hívtam rendőrt, de azt sem tudtam megvárni... A többinél már nem is hívtam, mert arra nincs időm, hogy órákat várjak arra, hogy utána még engem baszogassanak.
1. Parkoló. Mögém állt egy autó, tetején létra, benyomta a hátsó ablakot. Autó létrástól eltűnt. (Térfigyelő kamerák látókörébe volt, pont ott dolgoztak festők, ahol én is. Rendőrökre egy órát vártam, de menni kellett a gyerekekért.) 100e HUF
2. Parkolás, nagy teherautó jön, elvitte a tükrömet. (Meg még egy autóét.) A teherautó egy közeli telephelyre ment, az oldalán ott volt nyoma a tükörnek, ahogy felkenődött. Rendőr mondta hogy két órán belül jönnek, hiába erősködtem, hogy itt az elkövető, nyommal az oldalán, ráadásul én mennék munkába. Ennyiben maradtunk 30e HUF
3. Kőbánya parkoló. Két sötétbőrű kolbászol a parkolóban. Visszajövök, első kerék leeresztve, egyik kreol jön, hogy le van eresztve, másik hátrébb kolbászol. No, itt tmár nem hívtam rendőrt (Kőbányán?): két utcával arrébb gurultam, fújtam bele levegőt, elmentem egy gumishoz - késsel ki volt szúrva. 35e HUF
4. Kis utca parkoló. Autó hátul oldalt meghúzva, benyomva-ó. A szembenoldalról kiálló csinálta. Ablaktörlő alatt cetli, két tanú, telefonszámmal - nem hívtam őket, mert az elkövető egy Jaguarral csinálta. 80e HUF

Az első két eset kapcsán felmerül bennem, hogy ha a teljesen egyértelmű, és világos esetek "kinyomozásához" nincs kedv, akkor mihez van?

o
Előzmény: prérikutya (460)