Spidersoft Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1624
No csak megtalálam (megmutatták :D) a helyes topicot... :) tehát onnan áthozva:

Üdv,

[áthozva egy másik fórumról] >>

Keresek egy ifjúsági filmet. Főszereplő két gyerek volt benne, egy fiú és egy lány. Az a baj, hogy elég régen láttam, és csak flashekre emlékszek belőle, de nagyjából megpróbálom megközelíteni a témát. Az alapsztori valami olyasmi, hogy a fiú (talán) rokonoknál nyaral, és összetalálkozik a lánnyal, akivel együtt lógják el a nyarat. Olyan jelenet dereng, hogy a fiú mindig a kertek alatt szökik át a lányhoz (vagy fordítva?), talán valami patak vagy csatorna mellett. Valami nagyobb birtokon vezet keresztül az út, ahol nem szívesen látják őket (talán a lány lakik ott). Egy jelenet maradt még meg bennem: a lányon épp rajta van a hasmenés, amikor a fiú megy hozzájuk, és látja a wc-n ülni a lányt, amitől kicsit kiszeret belőle. Nagyon jó légköre van a filmnek, szerintem nem amerikai, talán francia lehet. Színészekre, szerepnevekre sajnos már nem emlékszek. Ha valakinek van bármi ötlete, akkor szívesen fogadom :)

UPDATE: úgy rémlik, hogy régebbi korban játszódik, talán valamelyik háború idején, lehet még a gépkocsik kora előtt. Maga a film is régebbi, max. 80-as évek, de inkább 60-as-70-es.

UPDATE2: Egyébként tizen egypár évesen láttam utoljára, olyan 15 éve, így esélyes, hogy tévedek itt-ott, de a WC-s jelenetre tisztán emlékszek... nyitva a budiajtó (bent a házban), csaj trónol, gyerek rohan be, meglátja, megtorpan :D közben a narrátor (aki talán pont ő felnőtt korában) mondja a szöveget ...bár nemtom miért nem valami szebb jelenet maradt meg bennem... no mind1 :]

Valakinek nem ugrik be véletlenül erről egy konkrét film? ^^ előre is köszönöm!