Eredetileg valami olyasmit irtam, az állampolgári bejelentésre indult(!) nyomozások 90%-t zárja le "eredménytelen" papír. Tehát bemondom a rendőrbácsinak, a bűnöző bűnözött a káromra, erre ő küld egy nyomozást lezáró automatikus papírt, mondjuk 2-4 hét múlva.
Ez sem teljesen igaz. Egyébként pedig biztos Te is hallottál olyan ügyről, amikor több autót, kerékpárt, műszaki cikket találnak meg egyszerre, mivel van úgy, hogy az elkövetők csak sokadjára buknak le....
Vagy pl. amikor az illető több balhét visz el. Nekem volt olyan, amikor 43 rendbeli betörést ismertek be....
A nyóckerben én itthon vagyok:)
Te viszont még életedben nem jártál itt civilben, ha
azthiszed, veszélyesebb itt laptoppal menni vagy pénzt számolni, mint bárhol máshol az utcán.
Civilben nem igazán, szolgálatban viszont annál többet, és erre a "statisztikára alapozok. Gondolom nem a Magdolna, a Tömő, vagy a Diószeghy u. környékén laksz. Feltételezem, hogy valahol egy új építésű házban, ahonnan már kirakták a kisebbséget.
Nyilván az emberek, a civilek felelőssége, hogy bűnözők mekkája az ország, és bújkálni, birkamódra félni kell, mert védekezni azt meg ugye tilos.
Nem, de tanúskodni egyik sem mer, és közben sopánkodik, hogy az elkövető pár órán belül kint van....