Törölt nick Creative Commons License 2009.09.22 0 0 32636
Viszont az olajkitermelés növekszik, az is véges erőforrás és ráadásul vastagon szennyezi is a környezetet. Mégis ezt használják még mindig pedig már léteznek alternatív megoldások. Láttátok a Who killed electric car című filmet? Az olajlobbi nagyon erős pont úgy mint a közúti lobbi a vasúttal szemben és én pl. biztos vagyok benne, h léteznek már alternatív megoldások, amik kiválthatják a benzin/gázolaj működésű motorokat, de az olajmaffia erős dolog és ameddig van olaj nem engedik elterjedni. A kezdetekben is tönkretették azokat a megoldásokat amelyekkel más irányba fejlődhetett volna dolog. A számítástechnikában is hasonló a helyzet. Ma már lassan minden háztartásban van egy PC, min. 300 wattos táppal ami csak azért kell, h etetni tudjon sok processzort meg chipet, ami meg csak azért, h egy Windowsnak nevezett össze-vissza gányolt rendszer elfogadható sebességgel fusson.

Képzeljük csak el mi lett volna ha nem Bill Gates és az MS válik világhírű céggé és épít monopóliumot hanem pl. Jack Tramiel és a Commodore ( Megjegyzem az 1982-ben kijött C64, még 10-12 évvel később is kenterbe verte bizonyos téren a PC-ket), akkor pl.sztem nem kéne 300W-os táp egy sima egyszerű PC-nek, pl. zenehallgatáshoz meg böngészéshez ugye egy mp3 lejátszó is elketyeg akár napokig egy ceruzaelemmel, sőt a C64-es gépre is létezik olyan op. rendszer, ami alkalmas szövegszerkesztésre, böngészésre, e-mailezésre, chatelésre stb. amire egy átlagos PC-t használnak (ConTiki érdemes rákeresni).

A semmiből való pénzteremtés is valós probléma, elég csak megnézni hogyan tették tönkre a pénzügyi körök IMF pénzekkel Argentínát vagy Törökországot. Törökország pl. egyike volt azon kevés országoknak, aki teljes mértékben el tudta magát látni élelemmel, mára pedig nagy mennyiségben importra szorul.

Ajánlanék filmeket a témában ,de egyszer már leírtam egy másik topikban egy bizonyos film címét ami a pénzteremtésről szól és 1 hetes kitiltást kaptam érte.
Előzmény: Golaz (32627)