prérikutya Creative Commons License 2009.09.20 0 0 405

és vagy 15 éve olvastam és nem tudom jelenleg hol van....

jó lenne, ha megtalálnád, érdekelne...:-)

De mindennek alapja a kiképzés....amely már kezdődik a száraz gakorlástól és a fegyver biztonságos kezelésétől...aztán még hol van az hogy beállok a lőállásba...vagy a terepre....Vajon ez mennyire valósulhat meg a rendőrségnél ?

Az egyik elásott kutya itt van. 97-ben, amikor a miskolci iskolába jártam, volt egy lőkiképzőnk. A lényeg az volt, hogy elég keményen vette az oktatást, minden órán lehetett 1-est kapni, de korrekt volt, mert csak egyszerre egyet adott.:-) 1-es járt, ha valaki hibázott, nem tudta végrahajtani a feladatot, vagy leejtett egy alkatrészt. És érdekes módon, év végére mind a PA 63-at, mind az AMD 65-öt csukott szemmel szedtük szét, és raktuk össze. Időre.

Persze sokan csak mosolyogtak ezen, de aztán elmondta, hogy ez lehet, hogy egyszer az életünket menti meg. És milyen igaza volt....

Második évben (már nem Ő volt a kiképző) párosan, járőrfelszerelésben, golyóállómellényben nyomtuk a lövészetet, úgy, hogy előtte nyomtunk 20-30 fekvőtámaszt, és 30 méter futás után rontottunk be a lőtérre, úgy, hogy ott félhomály volt, és az előre kihúzott fizimiskájú fószert kellett kilőni másik kettő közül.

Kíváncsi lennék, ma hol tart ez az oktatás....

Előzmény: windom earle-ke (404)