Jelentés a Timbertech MS 49-2TL tipusú fűkaszáról.
Sikerrel beindítottam a vadonás új fenti fűkaszámat. Kipróbáltam, vág mint állat, van ereje, meglátszik rajta a 2.3 LE teljesítmény.
Sajnos azonban a kb. 5. beindításnál letörött a berántó kötelet tartó műanyag tárcsán lévő köröm, ami berántásnál kapcsolódik a motor főtengelyhez.
Emiatt persze attól kezdve nem tudtam beindítani a motort. Garancia nem lévén, magamnak kellett megoldást találnom.
Amint a mellékelt fotón is látszik, az íves alakú kapcsoló körmöket acélból alakítottam ki ( vastagsága 7.3 mm) és 1 mm vastag kör alakú lemezhez szegecseltem hozzá (4 db átm. 2-es szegeccsel). Az így kialakított alkatrészt 4 db M3-as süllyesztett fejű csavarral hozzáfogattam a berántó zsinórt feltekerő műanyag tárcsa oldalához.
Összeszerelés után kipróbáltam. Gyönyörűen működik, könnyedén be tudtam indítani a motort. Persze a pudding próbája a tartós üzemelés, de úgy néz ki ez működni fog.
Úgy tűnik, hogy a berántó szerkezetnek ez a műanyag köröm a gyenge pontja, úgyhogy ezzel más is megjárhatja (már aki egyáltalán használ Timbertech fűkaszát).
Azok számára írtam a fenti javítási megoldást akik szembekerülnek a fent írt problémával.