dihacs Creative Commons License 2009.09.17 0 0 2147

Ez egy kipróbált, nagyon finom recept, én csak "Bedobálósnak" nevezem. Ha a levet

elkészítetted, mindent beledobálhatsz: pl zöldparadicsom, kishagyma, cseresznye-paprika, karfiol, brokkoli, citrompaprika, én még szilvát is szoktam. Ami kéznél van

a kertből, boltból.

Az arányokat a kivánt mennyiségbe csökkentheted! Én egy nagy műanyagedénybe

teszem. Belehelyezek egy nagy szemeteszsákot, ahogy belerakod az anyagokat,

mindig lekötöm a zsák száját.

 

 

30liter savanyusághoz!

 

11liter víz

1 liter 20%-os ecet

1 cs. egész bors

babérlevél, koriander, mustármag, gyömbér,/ valamennyi/

60 dkg só

 2 kg cukor

1 cs szalicil, / én nátrium benzolátot használok/

7 dkg borkén

 

Ezeket hidegen összekeverni, beleönteni az edénybe, és idény szerint bele a zöld-

ségeket, uborka kivételével, az megpuhul.

 

Jó étvágyat hozzá!!!

Előzmény: Törölt nick (2144)