Ez egy kipróbált, nagyon finom recept, én csak "Bedobálósnak" nevezem. Ha a levet
elkészítetted, mindent beledobálhatsz: pl zöldparadicsom, kishagyma, cseresznye-paprika, karfiol, brokkoli, citrompaprika, én még szilvát is szoktam. Ami kéznél van
a kertből, boltból.
Az arányokat a kivánt mennyiségbe csökkentheted! Én egy nagy műanyagedénybe
teszem. Belehelyezek egy nagy szemeteszsákot, ahogy belerakod az anyagokat,
mindig lekötöm a zsák száját.
30liter savanyusághoz!
11liter víz
1 liter 20%-os ecet
1 cs. egész bors
babérlevél, koriander, mustármag, gyömbér,/ valamennyi/
60 dkg só
2 kg cukor
1 cs szalicil, / én nátrium benzolátot használok/
7 dkg borkén
Ezeket hidegen összekeverni, beleönteni az edénybe, és idény szerint bele a zöld-
ségeket, uborka kivételével, az megpuhul.
Jó étvágyat hozzá!!!