Atom-anti Creative Commons License 2009.09.16 0 0 2703
Jogos. Pitrellit tényleg leírtam jó "gyorsan". Lehet jó gitáros, mert nem az elsők vagytok, akik véditek. Megadeth-en kívüli munkáját nem ismerem. Ha ennyire ász a csávó, lehet bepótolom. De amit a vörös démon mellett alakított, az 0. Rude Awakening és egyén koncertanyagok sem győztek meg. A régi szólókat se jól adta vissza.

Lehet csak Mustaine nehéz természete miatt nem tudott kibontakozni. De ilyen munkát Pitrelli helyében nem adtam volna ki a kezem közül. Vagy csak olyan drágán, hogy Mustaine papának nincs/nem lesz annyi pénze. Dave-nek meg már születése óta csak rossz korszaka van. Kezdve a gyerekkori neveltetési élményeivel, aztán a fiatalkori kokózás, 'talicskából kirúgás, elvonóról ki/be. De akkor Jeff Young vagy a Marty gyerek, Nick Menza hogyan tudott kibontakozni?

Eleve azt sem értem, hogy Dave bá' mi a faszért cserélgeti a zenészeket. Ott volt Vinnie Colaiuta. Egész jól nyomta a TSHF-en. Aztán kidobta. Az nem indok, hogy csak vendégzenész. Ha jó, miért ne maradhatna? De Glen Drover sem volt igazából rossz. Broderick jobb, de az albumon mégse remekel. Virtuózak a szólói, teker ezerrel, becsülettel, mégis unalmas. Róla legalább biztosan tudom, hogy nem az ő hibája. Basszer az szinte mindegy ki. Bár Ellefsont meg kellett volna becsülni, emberileg, nótaírásügyileg sokat segített Dévnek.

Azt sem tudom, Mustaine hogyan írja a dobrészeket. Azt mondja magáról, hogy dobolni nem tud. De akkor hogy? A RIP dobügyileg is milyen királyság már. Nick Menza meg sorra azt nyilatkozza, hogy minden hangot úgy/akkor ütött, ahogy Mustaine akarta. 0 beleszólása volt.

Az albumokat igenis össze kell hasonlítani. Tudni kell, honnan jött az ember és hová kell még fejlődni, mi változott. Terel vörös ődémonsága.

(Ha olyan jó lenne ez az Endgame, akkor azt mondaná róla, hogy a legjobb. A véleményem eddig az albumról nem hogy javul a hallgatások számának növekedésével, hanem csak egyre rosszabb lesz. Persze ez csak lábjegyzetes megjegyzés. Mint már írtam, kell legalább 2 év, hogy tárgyilagosan meg lehessen ítélni. Összevetni, ki-miért, mennyit hallgatta, milyen gyorsan unta/nem unta meg. UA-ról lenne érdemes ennyi idő távlatól bírálatot mondani, megvitatni. Persze az UA az új album fényében nem nagyon érdekel most senkit).