Nézd én csak Moore és esetleg Danzel Washington interpretációjában vélem ismerni az USA egészségbiztosítást és ezekből az derül ki hogy embertelen, elitista rendszer. Ahol ha nem vagy gazdag, nyugodtan megdögölhetsz lényegében.
Ráadásul korrupt belső utasítások és trükkök szerint szelektálják ügyfeleiket a magánbiztosítók, ebből ha jól tudom igen nagy botrány volt nemrég.
A nagy válságnál is kikkel volt a legtöbb zűr? Ha nem tévedek a magán egészségbiztosítókkal... Sok jel utal arra, hogy az USA egészségügy is egy nagy maffia, semmi más...
Borzasztó drága ha emberhez méltó színvonalat akarsz, sokaknak egyszerűen megfizethetetlen. A minap volt a híradásokban, hogy 30 millióan vannak egészségbiztosítás nélkül USA-ban, mert képtelenek a magánbiztosítást megfizetni.
Emiatt Obama új szociális rendszert akar bevezetni.
Alanyi- ill állampolgári jogon pedig semmi nem jár, még alapellátás sem. Az utcán hagynak megdögleni, ha nincs biztosításod.
Mi itt így tudjuk...
De persze messze van, lehet hogy tévedünk.
Moore filmje nem tudom mennyire hiteles. De nagyon úgy tűnik, hogy ha nem vagy elit és gazdag, akkor lehetsz te szept 11-hőse is akár, nyugodtan megdögölhetsz az utcán az USA egészségügynek köszönhetően, viszont Kubában ingyen ellátnak maximálisan...
Ez mind hazugság szerinted?